Πώς να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη σου εποχή αλλά δεν έχεις ούτε το χρόνο ούτε το χρήμα για μια φαντασμαγορική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μη σε παίρνει από κάτω γιατί είμαστε εδώ να σου δώσουμε μερικές έξυπνες συμβουλές στο «πως να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα».

Οικονομικό και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Το ξέρουμε οτι βιάζεσαι και δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο που θα πρέπει να αφιερώσεις για να στολίσεις ένα δέντρο υπερπαραγωγή. Μια λύση στο “πώς να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα” είναι τα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μπορείς να βάλεις χριστουγεννιάτικα κλαδιά σε γυάλινα βάζα και να τα στολίσεις με λαμπάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια ακόμα και σοκολατάκια! Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο τοίχο από λαμπάκια, ξύλα ή κορδέλες. Αν πάλι δεν έχεις χρόνο για τίποτα από αυτά φτιάξε μια γωνίτσα με χριστουγεννιάτικα δέντρα μινιατούρες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Θα ταιριάζει τέλεια και στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους.

Οικονομικό και εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Οι χριστουγεννιάτικες γιρλάντες είναι εξίσου μια γρήγορη λύση για να δώσεις εορταστικό στυλ στο σπίτι σου μόλις σε 3 λεπτά! Διάλεξε μια πυκνή γιρλάντα και άπλωσε την στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, γύρω από τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα. Χάρη στο φύλλωμα της, δίνει την αίσθηση του στολισμένου ακόμα και σκέτη να τη χρησιμοποιήσεις! Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν τζάκι φτιάξε μια απίστευτη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού συμπληρώνοντας μερικά κηροπήγια και φαναράκια.

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες - Πώς να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα;

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Φτιάξε μια εύκολη και οικονομική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού διαλέγοντας μερικά χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ. Χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικα ζώα και φιγούρες ή χριστουγεννιάτικες πινακίδες για να φέρεις στον χώρο σου το πνεύμα των Χριστουγέννων. Φυσικά, τα DIY χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ή οι χριστουγεννιάτικες κάρτες από φίλους και συγγενείς θα προσθέσουν μια συναισθηματική διακόσμηση στον χριστουγεννιάτικο στολισμό σου.

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά - Πώς να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα;

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες στις καρέκλες

Οι γιορτινές ετοιμασίες μπορούν να γίνουν παιχνιδάκι και με μια απλή χριστουγεννιάτικη πινελιά να μπεις στο γιορτινό κλίμα. Τι εννοούμε; Διάλεξε χριστουγεννιάτικα υφάσματα και κορδέλες σε διάφορα σχέδια και χρώματα και δέσε τις με ένα ωραίο φιόγκο στις καρέκλες του σαλονιού ή της κουζίνας. Το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει!

Χριστουγεννιάτικες κορδέλες στις καρέκλες

Βάζα με κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια

Μια ακόμη ιδέα για να διακοσμήσεις γρήγορα το σπίτι σου τα Χριστούγεννα είναι οι γυάλες με κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Γέμισε γυάλες ή βάζα που έχεις σπίτι σου με περσινά στολίδια και λαμπάκια. Για μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση επίλεξε κουκουνάρια και αποξηραμένα. Έτσι εύκολα θα έχεις φτιάξει ένα όμορφο και γιορτινό centerpiece.

Βάζα με κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια - Πώς να στολίσω γρήγορα το σπίτι μου τα Χριστούγεννα;

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι

Οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι υπόσχονται να σου φτιάξουν απευθείας μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα χωρίς πολλά έξοδα. Κρέμασε τα στον τοίχο, στο τζάκι ή ακόμα και στην πόρτα φτιάχνοντας ένα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας.

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες και σκούφοι

Χριστουγεννιάτικα κεριά

Τα κεριά θα σου φτιάξουν μια ζεστή και γιορτινή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Διακόσμησε κατά τόπους DIY χριστουγεννιάτικα κεριά και φτιάξε μια εορταστική φωλίτσα.

Χριστουγεννιάτικα κεριά

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Τέλος, η πιο εύκολη λύση για γρήγορη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού είναι τα λαμπάκια. Μπορείς να τα διακοσμήσεις στα παράθυρα, να τα βάλεις μέσα σε γυάλινα βάζα ή γεωμετρικά φανάρια ή να τα στολίσεις σε διάφορα μέρη του σπιτιού όπως σε έναν καθρέπτη.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Φέτος τα Χριστούγεννα μην αφήσεις τον περιορισμένο χρόνο και budget να σε εμποδίσουν από το να ζήσεις την χριστουγεννιάτικη μαγεία και θαλπωρή. Λύσεις και τρόποι υπάρχουν για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε έναν χριστουγεννιάτικο παράδεισο!