Πώς να χρησιμοποιήσεις το χαλί για να κάνεις το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Πώς θα πετύχεις την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Οι περισσότερες οικογένειες διαθέτουν τουλάχιστον ένα μικρό δωμάτιο ή χώρο στο σπίτι τους που θα ήθελαν να ήταν μεγαλύτερο. Μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να μεγεθύνουμε φυσικά τον χώρο, εφόσον δεν έχουμε τη δυνατότητα ανακαίνισης, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι να επιτύχουμε την αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου, μέσω της χρήσης σωστά επιλεγμένων διακοσμητικών στοιχείων. Για παράδειγμα, το χαλί είναι ένα από αυτά τα στοιχεία καθώς μπορεί να βοηθήσει τον χώρο να φανεί μεγαλύτερος.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να επιτύχεις το μεγεθυμένο αποτέλεσμα που αξίζει στον χώρο σου.

Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα τα λεμόνια για καιρό – Ακόμα και τα κομμένα

Η έξυπνη τοποθέτηση και το μέγεθος
Η τοποθέτηση ενός μεγάλου χαλιού σε όλο το δωμάτιο που να απέχει λίγα εκατοστά από τον τοίχο μπορεί να βοηθήσει ώστε να γίνει ο χώρος μεγαλύτερος. Καλύπτοντας σχεδόν όλο το μέρος του πατώματος ξεγελάς το μάτι κάποιου που φαντάζεται περισσότερα τετραγωνικά.

Το κλειδί για να χρησιμοποιήσεις σωστά ένα χαλί είναι να χρησιμοποιήσεις το σωστό μέγεθος. Ένα συνηθισμένο διακοσμητικό λάθος που κάνουν οι άνθρωποι είναι να επιλέγουν χαλιά που είναι πολύ μικρά, και που κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται ακόμα μικρότερο.

Πώς θα φτιάξεις τις πιο glam Χριστουγεννιάτικες μπάλες από ένα τόπι

Το ακριβές μέγεθος του χαλιού που είναι βέλτιστο για το δωμάτιό σου θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης των επίπλων. Να θυμάσαι πάντα ότι όλα τα έπιπλα ενός δωματίου πρέπει να βρίσκονται πάνω από το χαλί.

Για παράδειγμα, η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι τα πόδια του καναπέ να πατάνε στο χαλί. Αυτή η προσέγγιση δίνει μια αίσθηση τακτοποίησης, αρμονίας και καθαρότητας στο χώρο, χωρίς να τον «πνίγει».

Εάν δεν είναι δυνατό να το πετύχεις αυτό τουλάχιστον να έχουν το μεγαλύτερο μέρος τους πάνω σε αυτό.

Πόσο συχνά και πώς θα καθαρίσεις τη γυάλινη πόρτα του φούρνου για να λάμψει

Το Χρώμα
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με την ιδέα ότι τα ανοιχτά χρώματα βοηθούν στο να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα.

Η χρήση ήπιων αποχρώσεων βοηθάει στην οπτική επέκταση του χώρου. Επίσης, τα πιο ανοιχτά χρώματα αντανακλούν περισσότερο ηλιακό φως (ή τεχνητό φως) από τα πιο σκούρα χρώματα, οπότε το αυξημένο φως στο χώρο συμβάλλει σε μια πιο ανοιχτή αίσθηση του χώρου.

Αν ο χώρος σου είναι πολύ φορτωμένος σε χρώματα καλό είναι να επιλέξεις ένα ακόμα πιο ήσυχο χαλί ώστε το μάτι να ξεκουράζεται και να αναδεικνύονται στην ένταση που πρέπει τα στοιχεία που έχεις ήδη επιλέξει.

Το υφασμάτινο πανάκι είναι το μυστικό για να καθαρίσεις την ηλεκτρική σκούπα

Το σχέδιο
Εάν επιλέξεις χαλί με σχέδιο, βεβαιώσου ότι το μέγεθος του μοτίβου είναι προσαρμοσμένο στο μέγεθος του δωματίου. Ο τυπικός εμπειρικός κανόνας είναι μεγαλύτερα μοτίβα για μεγαλύτερα δωμάτια. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας δεν είναι νόμος και εξαρτάται περισσότερο από την ποσότητα του ορατού χώρου δαπέδου. Για παράδειγμα, ένα μικρό δωμάτιο που δεν έχει πολλά έπιπλα μπορεί να σηκώσει ένα μεγαλύτερο σχέδιο, ενώ μια μεγάλη περιοχή που είναι γεμάτη με έπιπλα μπορεί να απαιτεί μικρότερο σχέδιο.

Οι ρόμβοι και τα ζιγκ-ζαγκ θα κάνουν τον χώρο δυναμικό, οι ρίγες θα εξασφαλίσουν οπτική μεγέθυνση, και οι συνδυασμοί αντίθεσης θα αποσπάσουν την προσοχή από το πραγματικό μέγεθος του δωματίου.

Αν τελικά διαλέξεις ένα έντονο pattern καλό είναι να μην επιλέξεις παρόμοιο σχέδιο και στις κουρτίνες ώστε να κρατηθεί στο χώρο μια ισορροπία