Winter gold: Η τάση που χαρίζει λαμπερό εφέ στα καστανά μαλλιά

Παραμένεις πιστή στα καστανά μαλλιά σου αλλά ενόψει των γιορτών και της νέας χρονιάς θέλεις να κάνεις μια μικρή αλλαγή. Ιδανικά να χαρίσεις έξτρα λάμψη που θα φωτίσει το πρόσωπο σου και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει το beauty look με το πιο κομψό και σοφιστικέ τρόπο. Οι celebrity haircolorits έχουν την τέλεια ιδέα και οι διάσημες πελάτισσες τους έχουν υιοθετήσει ήδη τη συγκεκριμένη απόχρωση που θα λατρέψεις. Ονομάζεται “winter gold” και πρόκειται για highlights σε χρυσή απόχρωση που προσφέρει στα καστανά μαλλιά μια υπέροχη όψη. 

Kaia Gerber, Lily Aldridge, Sophia Bush, Hailey Bieber και Olivia Wilde είναι μερικές μόνος από τις celebrities που το έχουν υιοθετήσει. Πρόκειται για ένα trend κατάλληλο για όλους τους καστανούς τόνους μιας και το χρυσό των highlights δημιουργεί την τέλεια αντίθεση. Όσο αφορά στην ένταση που θα έχουν τα χρυσά highlights επιβάλλεται να το συζητήσεις με τον haircolorist μιας και πρέπει να “συντονίζεται” τόσο με την καστανή βάση που έχουν τα μαλλιά σου όσο και τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Όπως επίσης και η ποσότητα των highlights που σημαίνει αν θέλεις να επικρατεί το καστανό ή το χρυσό. Επίσης πρέπει να αποφασίσεις πόσο φυσικό θέλεις να είναι το αποτέλεσμα και αυτό θα το πετύχει ο expert ξεκινώντας τα highlights από τη ρίζα σχεδόν ή θα περιοριστεί στις άκρες χαρίζοντας το εφέ που αποκτούν τα μαλλιά μετά τις διακοπές. 

Παράλληλα υπάρχουν αρκετές τεχνικές που βοηθούν ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο έντονο ή διακριτικό επιθυμείς. Το iconic balayage παραμένει στην κορυφή μιας και δίνει τη δυνατότητα στο ειδικό να δημιουργήσει το πιο φυσικό αποτέλεσμα ever.

Τα highlights στο εσωτερικό των μαλλιών, την τεχνική δηλαδή που έχει ακολουθήσει ο hairstylist της Lily Collins, DJ Quintero, είναι επίσης υπέροχη μιας και χαρίζει ένα πολυδιάστατο χρώμα που αναδεικνύεται με την κίνηση ενώ δείχνει απίθανο και σε μαζεμένα μαλλιά.

Το winter gold δείχνει εξίσου υπέροχο αν τα highlights είναι πιο φαρδιά τόσο στην επιφάνεια των μαλλιών όσο και στο εσωτερικό τους. Η Sophia Bush υιοθέτησε το συγκεκριμένο look που έρχεται απευθείας από τα 90’s.

Κι αν είσαι έτοιμη για μια μεγαλύτερη αλλαγή μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Olivia Wilde που “κάλυψε” σχεδόν όλη την καστανή της βάση με πολλά και λεπτά highlights σε winter gold απόχρωση.

Μπορείς επίσης να αντιγράψεις την διακριτική εκδοχή της Hailey Bieber ειδικά αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου στην expensive brunette απόχρωση όπως και το super model. Πρόκειται για πολύ λεπτά highlights που μπερδεύονται απίθανα με το καστανό χρώμα αφήνοντας μια ανεπαίσθητη λάμψη.