Τα σωστά φώτα +5 tips για να είναι ασφαλές το σπίτι ακόμη κι αν λείπεις

Μικρά μυστικά που θα σου εξασφαλίσουν την απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία για τον χώρο σου.

Μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων να αργούν ακόμη ωστόσο αρκετές από εμάς εκμεταλλεύονται τα Σαββατοκύριακα και πραγματοποιούν σύντομες αποδράσεις εκτός Αττικής. Η εγκληματικότητα βρίσκεται στα ύψη τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να ακούμε συχνά για κλοπές, διαρρήξεις και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Τα καλά νέα είναι πως με μερικές, απλές κινήσεις μπορείς να ενισχύσεις την ασφάλεια του σπιτιού σου για να είσαι ήρεμη όταν λείπεις ή όσο βρίσκεσαι σε αυτό με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

6 tips για μέγιστη ασφάλεια στο σπίτι

1) Kάμερα στην κεντρική είσοδο

Οι διαρρήκτες έχουν υιοθετήσει πολλές τακτικές για να μας «αναγκάσουν» να τους ανοίξουμε διάπλατα την πόρτα μας. Απόφυγε να ανοίγεις σε αγνώστους ακόμη κι αν προσποιηθούν πως είναι delivery ή οτιδήποτε άλλο. Ιδανικά επένδυσε σε μια κάμερα ασφαλείας την οποία μπορείς να συνδέσεις με το κινητό σου για να βλέπεις ανά πάσα στιγμή τι γίνεται έξω από το σπίτι.

2) Επένδυσε σε ένα χρηματοκιβώτιο

Τα χρηματοκιβώτια είναι μια από τις πιο κλασικές επιλογές για την αποθήκευση χρημάτων, εγγράφων, κοσμημάτων ή άλλων ακριβών αντικειμένων. Είναι απαραίτητο ωστόσο να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν όλα τα συστήματα ασφαλείας έναντι κλοπής, πυρκαγιάς και πλημμύρας. Τοποθέτησέ το σε κάποιο σημείο που δεν φαίνεται για να μην μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό σε περίπτωση εισβολής.

3) Καλός φωτισμός

Το σκοτάδι είναι ο καλύτερος φίλος ενός κλέφτη, επειδή τους δίνει την ευκαιρία να εισέλθουν στο σπίτι από τα παράθυρα. Φρόντισε η είσοδος και η αυλή σου να φωτίζονται επαρκώς και ιδανικά άφηνε ανοιχτό κάποιο φως μέσα στο σπίτι όταν λείπεις.

4) «Κρύβε» τα σκουπίδια σου

Κι όμως. Μια συσκευασία υπερσύγχρονης τηλεόρασης ή άλλων αντικειμένων φανερώνει πως στο σπίτι σου υπάρχουν αντικείμενα για κλοπή. Φρόντισε να καλύπτεις τα σκουπίδια σου όταν περιέχουν κάτι ακριβό ή επίλεξε έναν κάδο λίγο πιο μακριά από το σπίτι.

5) Μην αφήνεις κλειδιά σε εμφανή σημεία

Αρκετές από εμάς αφήνουν αντικλείδι σε χαλάκια, γλάστρες ή άλλα σημεία έξω από το σπίτι σε περίπτωση ανάγκης. Όπως καταλαβαίνεις αυτό δεν είναι η πιο ασφαλής επιλογή αφού τα κλειδιά μπορούν να καταλήξουν σε λάθος χέρια.

6) Δώσε έμφαση στα φυτά

Οι διαρρήκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δέντρα ή τις γλάστρες σου για να κρυφτούν. Κλάδευε συχνά τα δέντρα σου και φρόντισε η αυλή να δείχνει πάντα περιποιημένη και τακτοποιημένη. Απόφυγε να τοποθετείς αναρριχητικά φυτά τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν εύκολη πρόσβαση του χώρου σου σε αγνώστους.

01

05