5 τρόποι για να αφαιρέσετε λεκέδες απορρυπαντικού από τα ρούχα σας

Έχετε βγάλει ποτέ τα ρούχα σας από το πλυντήριο και έχετε παρατηρήσει έναν λεκέ που δεν υπήρχε πριν; Αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να είναι, τότε η απάντηση είναι πιθανώς το απορρυπαντικό πλυντηρίου. Μην ανησυχείτε όμως, αυτοί οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με μερικά οικιακά προϊόντα. Το οινόπνευμα, το ξύδι, η μαγειρική σόδα, το σαπούνι πιάτων και το απορρυπαντικό των πιάτων μπορούν όλα να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση λεκέδων απορρυπαντικού από τα ρούχα. Θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε τον λεκέ και να τον πλύνετε ξανά. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό κύκλο για να ανακινήσετε σωστά και να ξεπλύνετε τον λεκέ. Θα σας παρουσιάσω 5 τρόπους για να αφαιρέσετε λεκέδες απορρυπαντικού από τα ρούχα σας!

οινόπνευμα

Το απορρυπαντικό ρούχων δεν έχει σχεδιαστεί για να λερώνει τα ρούχα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε σκόνη ή ακόμα και πολύ υγρό απορρυπαντικό στα ρούχα σας, μπορεί να βρείτε λεκέδες απορρυπαντικού. Το κλειδί για να απαλλαγείτε από αυτούς τους «λεκέδες» απορρυπαντικού είναι να τους σπάσετε και να ξεπλύνετε τα ρούχα. Ένας απλός τρόπος για να γίνει αυτό περιλαμβάνει τη χρήση οινοπνεύματος.

Βάλτε όλο το ρούχο σε μία λεκάνη με ζεστό νερό. (Ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας για να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα μπορεί να ανεχθεί ζεστό νερό.) Τρίψτε στο σημείο του λεκέ για περίπου ένα λεπτό. Εάν ο λεκές επιμένει, στύψτε το ύφασμα. Απλώστε άφθονη ποσότητα οινοπνεύματος στο σημείο. Αφήστε το οινόπνευμα να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλύνετε το ρούχο για να ελέγξετε για απομάκρυνση υπολειμμάτων και πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό. Ελέγξτε πριν το στέγνωμα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν φύγει τα υπολείμματα απορρυπαντικού. Εάν επιμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία.

ξύδι

Ένας άλλος σίγουρος νικητής όσον αφορά τους λεκέδες απορρυπαντικού πλυντηρίου είναι το λευκό ή το ξύδι καθαρισμού. Για να καταπολεμήσετε τους λεκέδες από απορρυπαντικό ρούχων με λευκό ξύδι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι από αυτό και να κατευθυνθείτε στον νεροχύτη.

Γεμίστε την μπανιέρα ή το νεροχύτη με ζεστό νερό. (Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι το ύφασμά σας μπορεί να αντέξει θερμές θερμοκρασίες, εάν όχι, χρησιμοποιήστε το κρύο.) Προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στο μείγμα και δουλέψτε το καλά. Μουλιάστε το ρούχο σας για μία ώρα στο διάλυμα. Σε διάφορα χρονικά διαστήματα, ελέγξτε το ρούχο και δουλέψτε με τα δάχτυλά σας τα υπολείμματα απορρυπαντικού πλυντηρίου για να τα σπάσετε. Στύψτε το ύφασμα και πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό.

σαπούνι

Αποφεύγετε το ξύδι όπως η πανούκλα επειδή η μυρωδιά του δεν σας αρέσει; Λοιπόν, να είστε σίγουρες, δεν είστε μόνες σε αυτό. Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η μυρωδιά του λευκού ξυδιού. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να στεγνώσετε χρησιμοποιώντας λίγο σαπούνι για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες του απορρυπαντικού σας. Βρέξτε τα ρούχα σας στο νεροχύτη με κρύο νερό. Τρίψτε τους λεκέδες με μπάρα σαπουνιού ή σαπούνι Καστίλλης. Ξεπλύνετε αρκετές φορές και ελέγξτε τον λεκέ. Στην συνέχεια στραγγίστε το νερό και προσθέστε κρύο νερό και ½ φλιτζάνι ξύδι. Μουλιάστε τα ρούχα σας για 15 λεπτά. Στεγνώστε τα ρούχα και πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό.

μαγειρική σόδα

Όταν πρόκειται για λεκέδες απορρυπαντικού, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ξεπλύνετε τα ρούχα για να φύγουν τα υπολείμματα. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται να τα πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό ρούχων και να αντικαταστήσετε το απορρυπαντικό με τη μαγειρική σόδα. Βάλτε τα ρούχα στο πλυντήριο και ρυθμίστε το πλύσιμο ως συνήθως. Μην προσθέτετε απορρυπαντικό. Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο πλύσιμο και πλύνετε κανονικά. Για ακόμη μεγαλύτερη δύναμη καταπολέμησης των λεκέδων με απορρυπαντικό, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα.

απορρυπαντικό πιάτων

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τότε ψάξτε για λίγο σαπούνι πιάτων όταν πρόκειται για λεκέδες από τα ρούχα. Μπορεί να φαίνεται παράξενο να πολεμάς το σαπούνι με σαπούνι, αλλά λειτουργεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος σαπουνιού πιάτων προτιμάτε! Αρχικά βρέξτε το ύφασμα και προσθέστε μια σταγόνα σαπούνι πιάτων στο υπόλειμμα. Δουλέψτε το με τα δάχτυλά σας, βρέξτε το και συνεχίστε να δουλεύετε τα υπολείμματα απορρυπαντικού έξω από τα ρούχα. Αφήστε το να μουλιάσει σε σαπουνόνερο για 10 περίπου λεπτά. Επεξεργαστείτε ξανά το σαπούνι στον λεκέ εάν παραμένει. Ξεπλύνετε και πλύνετε χωρίς απορρυπαντικό.

Γιατί τα ρούχα βγάζουν λεκέδες από απορρυπαντικό;

Ακόμα κι αν είστε προσεκτικές και διαβάζετε οδηγίες, θα βρείτε αρκετούς λόγους για τους οποίους τα ρούχα αποκτούν λεκέδες από απορρυπαντικό. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους είναι η σκληρότητα του νερού σας. Το απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων δεν αναμιγνύεται καλά με νερό γεμάτο μέταλλα, έτσι ώστε να δείτε περισσότερους λεκέδες απορρυπαντικού. Ένας άλλος κορυφαίος λόγος είναι η προσθήκη πολύ απορρυπαντικού στο πλύσιμο. Όταν πρόκειται για το σωστό πλύσιμο ρούχων, δεν χρειάζεται υπερβολική δόση απορρυπαντικού. Στην πραγματικότητα, το πολύ απορρυπαντικό στα ρούχα είναι σαν μαγνήτης για τη βρωμιά.