Τρίκαλα: Ο Δημήτρης Μητροπάνος “επέστρεψε” στην γειτονιά του, στην Αγία Μονή (φωτο)

“Γωνιά” μόνο κατ’ όνομα, η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Σοφία Μπούμπα” στην Αγία Μονή Τρικάλων, που από το βράδυ της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου 2022 φιλοξενεί μια μόνιμη έκθεση για τον μεγάλο τρικαλινό ερμηνευτή, τον Δημήτρη Μητροπάνο.
Διότι η “Γωνιά” αυτή εμπεριέχει και περικλείει όλο το εύρος της πορείας, των τραγουδιών και των συναισθημάτων που αναδεικνύονται από τις δεκάδες επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια.
Η “Γωνιά Μητροπάνου” είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τρικκαίων με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Μονής και, κυρίως, της αγάπης με την οποία φίλοι/ες της προσφοράς του καλλιτέχνη, αγκάλιασαν την προσπάθεια.

Η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου περιέχει σπάνιες φωτογραφίες, μουσικό υλικό, 45άρια δισκάκια, συνεντεύξεις. Ουσιαστικά περιέχει τη διαδρομή και την πορεία του παιδιού που, από τη συνοικία που τόσο αγάπησε, αναδείχθηκε σε μορφή του ελληνικού τραγουδιού.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το κτήριο ήταν οικία της αείμνηστης Σοφίας συζύγου Δημητρίου Μπούμπα, και τη δώρισε στον Δήμο Τρικκαίων το 2005, με τον Δήμο να της απονέμει το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης την ίδια χρονιά. Το 2009, επί δημαρχίας Μιχάλη Ταμήλου, ολοκληρώθηκε η πρώτη ανακατασκευή του χώρου, εμπεριέχοντας τα πρώτα αντικείμενα της έκθεσης για τον Μητροπάνο.
Τη σημασία της “Γωνιάς Μητροπάνου” ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, επισημαίνοντας την προσφορά και του κέντρου και της δωρήτριας, αλλά και γενικότερα τη συνεργασία για τον πολιτισμό στην περιοχή. Τα τεχνικά θέματα ανέδειξε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Καταβούτας, ενώ ο αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης μίλησε συνολικότερα για τον άνθρωπο Δημήτρη Μητροπάνο, καθώς και για επόμενες παρεμβάσεις στη συνοικία, σχετικά με τον τραγουδιστή. Μέγιστη και η χαρά της προέδρου του συλλόγου κ. Γιάννας Σχορετσιανίτη, που εξέφρασε και τα μέλη του Δ.Σ., ενώ τοποθετήθηκαν, από την αντιπολίτευση στον Δήμο Τρικκαίων, ο Γιώργος Καΐκης και ο Στ. Μπετσιμέας. Ο πρώτος αναφέρθηκε στην κοινωνική – πολιτική τοποθέτηση του ερμηνευτή και ο δεύτερος στο έργο του. Παρέστη επίσης η τ. αντιδήμαρχος Τρικκαίων Εφη Λεβέντη.

Τοποθετήθηκαν επίσης, οι βουλευτές κ.κ. Παπακώστα και Λιούτας, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Μερεντίτη και Σιμορέλης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Θ. Φαλτάκας, ενώ παρέστη και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Ζαραμπούκας. Μήνυμα για την εκδήλωση απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.
Η εκδήλωση, όπως ήταν φυσικό, είχε και έντονο μουσικό χρώμα, καθώς οι Δημήτρης Παδιός και Γιώργος Μπαμπαλιάρης στο τραγούδι και Βασίλης Μητσιάκης (μπουζούκι) και Χρήστος Μακρής (κιθάρα) ερμήνευσαν ορισμένες από τις αμέτρητες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Τροφοζήν, ενώ χορηγοί ήταν τα καταστήματα και εταιρείες Χρυσή Ζύμη, Λάμπρος Κόγιας, Μπουλογιώργος, Γούναρης, Ο δρόμος του Ψωμιού, Καρβελάκι, Αρτόκοσμος, Οικογένεια Κλιάφα, Οικογένεια Γιάννη Φάλια.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων