Banana cheesecake

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα κανέλας
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

2 μπανάνες, σε ροδέλες
χυμό από 1 λεμόνι
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250 γρ. τυρί, μασκαρπόνε
1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κουβερτούρα για το στόλισμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μας.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζουμε τις μπανάνες και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.