Έφη Γκαραγκάνη: Μια δυναμική γυναίκα στο χώρο των καφέ

Μετά από 10 χρόνια στον χώρο της εστίασης, η Έφη Γκαραγκάνη πήρε την μεγάλη απόφαση και έκανε το όνειρο της πραγματικότητα! Να αποκτήσει το δικό της cafe που θα έχει το δικό της αποτύπωμα.

Τρία χρόνια μετά από την πρώτη ημέρας λειτουργίας του Calma Café δηλώνει ικανοποιημένη παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ενώ θα ήθελε στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει να ασχοληθεί περισσότερο με την ζωγραφική.

Δέκα χρόνια στον χώρο της εστίασης και τα τελευταία τρία χρόνια απέκτησες τον δικό σου επαγγελματικό χώρο;

Για δέκα χρόνια εργαζόμουν στον χώρο της εστίασης και ειδικεύτηκα στον καφέ. Αντιμετώπισα δυσκολίες, διότι είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος και σε πολλούς κάνει εντύπωση.

Στην επαρχία αυτό είναι πιο έντονο.  Δε ξέρω αν θα πρότεινα σε μια γυναίκα να ασχοληθεί με τον κλάδο.

Τρία χρόνια Calma Cafe. Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζεις;

Από την πρώτη ημέρα που άνοιξα έως και σήμερα υπάρχει μεγάλη αλλαγή, τόσο στην κίνηση, όσο και στα λειτουργικά έξοδα. Προσπαθώ να μην αυξήσω τις τιμές, διότι θέλω να είναι προσιτές, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν έναν καφέ!

Όσοι βιοποριζόμαστε σε αυτόν τον χώρο, αγωνιζόμαστε καθημερινά, διότι οι δυσκολίες αυξήθηκαν.

Για ένα μεγάλο διάστημα, τα πράγματα πήγαιναν καλά. Όμως, η πανδημία ήρθε να ανατρέψει συνήθειες και επιλογές. Ο κόσμος πίνει καφέ το πρωί πια και λιγότερο θα βγει το απόγευμα. Αυξήθηκαν τα έξοδα, άλλαξαν και οι συνήθειες, λόγω του lock down.

Στον ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις, με τι ασχολείσαι;

Η ζωγραφική μου αρέσει πολύ. Από μικρή είχα ξεκινήσει δειλά δειλά, παρακολουθώντας κάποια μαθήματα και διακόσμησα το καφέ με δικές μου δημιουργίες.  Θα ήθελα να μάθω ακόμα δύο ξένες γλώσσες.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο βάρος επικεντρώνεται στην λειτουργία του μαγαζιού και επιθυμώ να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.