Υγιεινά σνακ για τη δουλειά με λιγότερες από 100 θερμίδες

Τα σνακ ανάμεσα στα κύρια γεύματα της ημέρας είναι σημαντικά για την ενίσχυση μεταβολισμού και την υγεία του οργανισμού. Όταν δε αυτά έχουν χαμηλή θερμιδική αξία, μπορούν να βοηθήσουν και στην απώλεια βάρους.

https://8dda72641675d288b8da98bd2db09aed.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Εάν αναρωτιέστε τι σνακ να πάρετε μαζί σας στη δουλειά που να είναι υγιεινό, χορταστικό και διαιτητικό, ιδού. Οκτώ ιδέες με λιγότερο από 100 θερμίδες.

Ένα φλιτζάνι μύρτιλα

murtila.jpg
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jess Bailey

Τα μύρτιλα είναι υγιεινά και πολύ θρεπτικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι είναι από τα φρούτα με τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα φλιτζάνι μύρτιλα έχει μόλις 86 θερμίδες.

Ένα βραστό αυγό

Εύκολο και γρήγορο σνακ με μόλις 78 θερμίδες. Επίσης, τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ενώ περιέχουν και βιταμίνη D.

‘Ένα πορτοκάλι

portokali.jpg
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Xiaolong Wong

Τον χειμώνα τα πορτοκάλια και γενικά τα εσπεριδοειδή έχουν την τιμητική τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φυτικές ίνες και το κάθε ένα περιέχει μόλις 72 θερμίδες.

Μία χούφτα αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, πρωτεϊνών και μονοακόρεστων λιπαρών. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο του 2015 στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων βοηθάει στη μείωση του κοιλιακού λίπους και στη μείωση της χοληστερόλης.

Ένα τέταρτο του φλιτζανιού αποξηραμένα cranberries

Τα αποξηραμένα cranberries είναι το ιδανικό σνακ για να πάρετε μαζί σας ενώ είστε όλη μέρα στο τρέξιμο. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ένα τέταρτο του φλιτζανιού έχει μόλις 100 θερμίδες.

Τρία φλιτζάνια ποπ κορν

Τι ένα φλιτζάνι έχει μόλις 31 θερμίδες αρκεί βέβαια να είναι ψημένα στον αέρα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θα σας χορτάσει.

Μισό φλιτζάνι τυρι cottage με αγγούρι

Το cottage με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά έχει 90 θερμίδες. Συνδυάστε το με μερικά κομμάτια αγγούρι και θα έχετε ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ.

Μισό φλιτζάνι γιαούρτι

giaourti-prwino.jpg
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Lena Mytchyk

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, συστατικά απαραίτητα για την υγεία των οστών. Μισό φλιτζάνι γιαούρτι είναι αρκετό για να σας κρατήσει χορτάτες και να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε.