Βγες από το comfort zone, ζήτα αύξηση & θέσε ακόμα 3 στόχους στη δουλειά σου για το 2023

Ή αλλιώς ποια είναι τα career goals που αξίζει να θέσεις και να επιτύχεις τη νέα χρονιά!

Είμαι σίγουρη πως ήδη έχεις θέσει τους στόχους σου για το 2023 και πως μέσα σε αυτούς βρίσκεται η βελτίωση της εικόνας σου, μια πιο υγιεινή διατροφή, γυμναστική και self care. Τους στόχους για την καριέρα σου τους έθεσες; Τους σκέφτηκες;

Αν όχι, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να δεις ποιοι είναι οι διαφορετικοί career goals που αξίζει να θέσεις το 2023. Όχι πάλι τα ίδια με πέρσι.

Βγες από το comfort zone σου και απόκτησε μια νέα δεξιότητα

Συχνά βολευόμαστε με τα skills που έχουμε και κοιτάζουμε να εξελίξουμε μόνο αυτά. Αποκλείεται και εσύ να μην το κάνεις. Ε, ήρθε η ώρα να βγεις από το comfort zone σου και να λάμψεις με μια καινούρια δεξιότητά σου το 2023. Δοκίμασε κάτι που σου φαίνεται πολύ έξω από εσένα και… δεν θα χάσεις. Και ξέρεις κάτι; Ακόμα κι αν αποτύχεις, τουλάχιστον θα έχεις δοκιμάσει.

Ώρα να διευρύνεις τον κύκλο σου με… τους συνεργάτες σου

Οι περισσότεροι έχουμε την τάση να ρίχνουμε «πόρτα» σε περαιτέρω επαφές με συναδέλφους όταν φεύγουμε από το γραφείο. Και ως ένα σημείο αυτό έχει μια λογική. Δεν θέλουμε να δώσουμε θάρρος, να παρεκτραπούμε, να ξεφύγουμε πάνω στο κέφι και τη χαλάρωση. Δεν είναι άδικο, όμως, να εμποδίζουμε μια φιλία να αναπτυχθεί ή ακόμη κι έναν έρωτα αν υπάρχει χημεία;

Ζήτα επιτέλους αυτήν την αύξηση που σκέφτεσαι τόσο καιρό

Τώρα είναι η ώρα να καταγράψεις όλα όσα πέτυχες στη δουλειά σου το 2022, όσες ιδέες έχεις για τη νέα χρονιά και να τα καταθέσεις στον προϊστάμενό σου, ζητώντας επιτέλους την αύξηση που τόσο καιρό θέλεις.

Σχεδίασε το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα σου

Αν έχεις φτάσει σε ένα επαγγελματικό τέλμα, ή αν θέλεις να κάνεις αυτό το επόμενο βήμα στην καριέρα σου, μην το κουράζεις άλλο. Τώρα είναι η ώρα να βάλεις κάτω τα πράγματα και να αρχίσεις step by step να προχωράς παρακάτω.

«Χώρεσε» την καριέρα στη ζωή σου, όχι το αντίστροφο

Ναι, η δουλειά είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς σου, αλλά όχι το σημαντικότερο. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν πρέπει να δίνεις βάση μόνο στη δουλειά και κάπου κάπου να υπάρχει και προσωπική ζωή. Ζήσε, βρες τις ισορροπίες και τότε και στη ζωή και στη δουλειά σου θα νιώθεις τέλεια.