Οδηγός αγοράς: 10 μαύρα σακάκια σε έκπτωση για να αποκτήσεις το πιο stylish staple της ντουλάπας σου

Γιατί ένα μαύρο σακάκι δεν είναι ποτέ αρκετό. Τώρα που έχουμε εκπτώσεις είναι η στιγμή να κάνεις τη σωστή αγορά για το 2023.

Το μαύρο σακάκι ήταν το πρώτο ρούχο, που ένιωσα αυτό το κάτι μόλις το φόρεσα. Τη μετάβαση από την εποχή της αθωότητας στην εφηβεία. Όπως καταλαβαίνεις, έβαλα νωρίς το μαύρο στη ζωή μου σχετικά, αν σκεφτείς το πόσο οι μαμάδες μας αρνιόντουσαν πεισματικά να μας αγοράσουν το οτιδήποτε μαύρο, επειδή θα χάλαγε το ροζ τοπίο μας. Όταν απαίτησα το πρώτο μου μαύρο σακάκι, ήταν άνοιξη οπότε είχε την ευκαιρία να το φορέσω και σαν πανωφόρι όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι. Το έχω ακόμη φυσικά στη ντουλάπα μου και είναι από τα ρούχα που δεν νομίζω ότι θα αποχωριστώ εύκολα.

Σε επίπεδο μόδας το μαύρο blazer είναι από τα πρώτα ανδρόγυνα items που λατρεύτηκαν από τις γυναίκες, μαζί με το λευκό, ανδρικό πουκάμισο και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Και είναι λογικό, αν σκεφτείς τη χρησιμότητα του και την απαραίτητη παρουσία του στη ντουλάπα μας. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει κανένα outfit που να μην μπορεί να υποστηρίξει το μαύρο σακάκι σου. Ειδικά αν μιλάμε για ένα κλασικό tailored σακάκι, σε ίσια γραμμή, χωρίς στενή μέση, χωρίς oversized fit, χωρίς κάποια άλλη ιδιαιτερότητα. Από φόρμα μέχρι το καλύτερο σαν βαρδινό φόρεμα.

black_blazer-(3).jpg
black_blazer-(4).jpg

Και όλη αυτή η ελευθερία βασίζεται στη νέα μορφή που έχει πάρει η μόδα με τη δημιουργικότητα να πρωταγωνιστεί και να είναι πλέον το ζητούμενο. Και επειδή υποψιάζομαι ότι μάλλον θα έχεις ήδη στη συλλογή σου το κλασικό, μαύρο blazer θα σου πω να φερθείς έξυπνα την περίοδο των εκπτώσεων, την οποία διανύουμε ήδη, και να βάλεις στη wish list σου ένα ακόμη μαύρο σακάκι. Τα σχέδια που θα βρεις είναι πολλά με το δερμάτινο blazer να είναι σίγουρα η πρώτη σου εναλλακτική. Ακολουθεί το tweed σακάκι σε στυλ Chanel και οι oversized φόρμες που κολακεύουν κάθε σωματότυπο, ενώ παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για πιο casual εμφανίσεις.

Πώς θα είσαι stylish μετά το γυμναστήριο; Τα super models έχουν τα καλύτερα styling tips

black_blazer-(2).jpg

Τα best buys σου:

Karavan
Penny Black/NOTOS
BSB
Simple/MODIVO
LYNNE
Marks & Spencer
H&M
Sunsetgo
Toi & Moi
Twinset/NOTOS

01

10