Το μείγμα που θα καθαρίσει απόλυτα τους θαμπούς καθρέφτες

Ο καθρέφτης είναι ένα βασικό στοιχείο του σπιτιού. Στο μπάνιο για πρακτικούς λόγους, στην κρεβατοκάμαρα ή στο χολ για πρακτικούς αλλά και διακοσμητικούς λόγους, σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού για να δώσει στιλ και attitude. Το πρόβλημα είναι ότι θαμπώνουν. Χάνουν τη λάμψη τους και επηρεάζουν τη συνολική εικόνα του χώρου. Σήμερα λοιπόν θα δούμε έναν εύκολο και πολύ χρήσιμο τρόπο ώστε οι καθρέφτες του σπιτιού να αποκτήσουν τη λάμψη που τους χρειάζεται.

Τι να κάνεις
Ανακατεύεις 1/4 φλ. λευκό ξίδι και 1/4 φλ. νερό. Προσθέτεις 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών της επιλογής σου και voila. Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα έχει στη διάθεσή σου το “μαγικό” συστατικό που θα κάνει τον καθρέφτη σου καινούριο.

Από εκεί και πέρα ξεκινάς το καθάρισμα. Βουτάς στο μείγμα που μόλις έφτιαξες ένα καθαρό βαμβακερό πανί ή ένα κομμάτι εφημερίδα και τρίβεις καλά την επιφάνεια του καθρέφτη. Αυτό ήταν! Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Αν δεν έχεις λευκό ξίδι, μπορείς να περάσεις τους θαμπούς καθρέφτες με ένα πανάκι στο οποίο έχεις ρίξει μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Επίσης, το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει.

Με ό,τι περισσέψει από το μείγμα μπορείς να καθαρίσεις τα τζάμια του σπιτιού. Ή -ακόμα καλύτερα- μπορείς να φτιάξεις λίγο ακόμα και να περάσεις όλα τα τζάμια του σπιτιού. Το σπίτι θα ανανεωθεί, θα λάμψει και θα “δείξει”…