Συνταγή για υπέροχο ριζότο θαλασσινών

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Ένα απολαυστικό ριζότο με κάθε είδους θαλασσινό και με λίγες θερμίδες είναι ό,τι πρέπει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστατικά
400 γρ μύδια, χωρίς το κέλυφος
200 γρ. κυδώνια, χωρίς το κέλυφος
150 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
150 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
400 γρ. ρύζι αμπόριο
5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, ξεπλένεις και καθαρίζεις προσεκτικά τα μύδια και τα κυδώνια.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και τα θαλασσινά, προκειμένου να πάρουν μία βράση.
Σβήνεις με το κρασί, ρίχνεις το ρύζι και σκεπάζεις με ένα καπάκι. Βράζεις για 5 λεπτά.
Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, ρίχνεις το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνεις και σιγοβράζεις για άλλα 10 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά.
Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζεις για άλλα 5 λεπτά.
Μοιράζεις σε πιάτα, αφού αλατοπιπερώσεις ξανά.