Αδυνάτισμα: 5 μικρές αλλαγές για καλύτερο αποτέλεσμα

Γνωρίζουμε ότι η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο στο αδυνάτισμα αλλά και στην μείωση των επιπέδων λίπους του σώματος.

Κι ενώ δεν υπάρχουν θαυματουργά μυστικά για σύντομη απώλεια βάρους, η διαιτολόγος Melissa Mitri, αποκαλύπτει πέντε μικρές αλλαγές που αν τις υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας, μπορείτε να δείτε καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Παιδιά: Γιατί μαθαίνουν πιο γρήγορα από εμάς;

Αυξήστε την πρωτεΐνη στο πρωινό για πιο γρήγορο αδυνάτισμα

Υπάρχουν πολλές μελέτες που συσχετίζουν την κατανάλωση πρωτεΐνης με την απώλεια βάρους.

Για παράδειγμα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition αναφέρει ότι οι δίαιτες με υψηλότερη πρωτεΐνη μπορούν να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία πιο αποτελεσματικά.

Διαβάστε επίσης: Αδυνάτισμα: Οι μύθοι που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα

Αν λοιπόν, θέλετε να χάσετε βάρος μια μικρή συνήθεια που μπορείτε να ενσωματώσετε στην αρχή της ημέρας σας είναι να αυξήσετε την πρωτεΐνη σας στο πρωινό.

Όταν παίρνετε αρκετή πρωτεΐνη το πρωί, ο μεταβολισμός σας λειτουργεί καλύτερα μέσα στην ημέρα ενώ αισθάνεστε και περισσότερες χορτάτοι. Έτσι η υπερκατανάλωση τροφής από έντονη επιθυμία για φαγητό είναι λιγότερο πιθανή και φυσικά μειώνεται η συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Λιγότερο αλκοόλ για λιγότερο λίπος στην κοιλιά

Το αγαπημένο σας μπουκάλι λευκό κρασί ή το φρουτένιο κοκτέιλ που απολαμβάνετε μαζί με τους αγαπημένους σας δεν είναι «σύμμαχος» στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε.

Το αλκοόλ είναι γεμάτο με κενές θερμίδες και ζάχαρη και μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων, μας λέει η Melissa Mitri. Η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ όσο το δυνατόν περισσότερο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα, να μειώσετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς και να αισθάνεστε καλύτερα συνολικά.

Περιορίστε την ζάχαρη

Εάν θέλετε να εντείνετε τις προσπάθειές σας, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την διαδικασία, είναι σημαντικό να προσέξετε την πρόσληψη ζάχαρης.

Τροφές και ροφήματα όπως, χυμός, ζαχαρούχα ροφήματα, ενεργειακά ποτά, ζαχαρούχοι καφέδες, γλυκά, μπάρες, αρωματικά γιαούρτια και άλλα συσκευασμένα προϊόντα είναι γεμάτα με πρόσθετα σάκχαρα που πρέπει να αποφεύγετε.

Αναζητήστε «προστιθέμενη ζάχαρη» στην ετικέτα της διατροφικής αξίας και στοχεύστε σε λιγότερο από 24 γραμμάρια την ημέρα εάν είστε γυναίκα και λιγότερο από 36 γραμμάρια εάν είστε άνδρας.

Νερό πριν τα γεύματα

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού μπορεί να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας, να λειτουργήσει ως κατασταλτικό της όρεξης και να κάνει τις προπονήσεις σας πιο παραγωγικές.

Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Η κατανάλωση περισσότερου νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας προάγει την απώλεια βάρους, ειδικά όταν πίνετε ένα ποτήρι πριν από τα γεύματά σας. Το νερό βοηθά στη βελτίωση της πέψης, σας δίνει ενέργεια και περιορίζει την όρεξή σας.

Παρακολουθήστε τις συνήθειές σας

Το να παρακολουθείτε τις συνήθειες άσκησης και διατροφής από την αρχή, σας βοηθά να γνωρίζετε τι ακριβώς κάνετε για να φτάσετε τους στόχους σας.

Αυτό μπορεί να σας δώσει την πλήρη εικόνα για το τι πρέπει να αλλάξετε αμέσως, ώστε να μπορείτε να σταματήσετε εκείνες τις συνήθειες που εμποδίζουν την απώλεια βάρους σας.