Καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες με πρωταγωνιστή τον σκύλο της

Ο μαγικός και απέραντος κόσμος των εικαστικών τεχνών λατρεύεται από πολλούς με διαφορετικό τρόπο: κάποιοι προτιμούν να δημιουργούν τα δικά τους έργα πάνω στον καμβά, άλλοι πάλι επιλέγουν να κοιτούν ώρες ολόκληρες πίνακες, ζωγραφιές και φωτογραφίες άλλων καλλιτεχνών, ψυχαγωγώντας το πνεύμα και διευρύνοντας το μυαλό. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που προσπαθούν να «αντιγράψουν» διάσημους πίνακες ζωγραφικής, προσθέτοντας τις δικές τους πινελιές σε κλασσικές δημιουργίες. Την συγκεκριμένη τακτική ακολουθεί τα τελευταία δύο χρόνια μια καλλιτέχνις από την Αυστραλία, με μοναδική μούσα τον αγαπημένο της σκύλο και το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό.

Η Eliza Reinhardt και ο Finnegan, για τους φίλους Finn, είναι λάτρεις της τέχνης, κάτι που προσπάθησαν και κατάφεραν να προβάλλουν με τον πιο δημιουργικό και συνάμα διασκεδαστικά τρόπο. Όλα ξεκίνησαν με την έλευση της καραντίνας, όταν ο χώρος εργασίας της νεαρής καλλιτέχνιδας από την Άϊοβα έκλεισε και αναγκάστηκε να αυτοπεριοριστεί στο διαμέρισμα της με μοναδική συντροφιά τον τετράποδο φίλο της. Εκείνες τις ημέρες καθώς μελετούσε σε βάθος μια εγκυκλοπαίδεια με κεντρικό θέμα την ιστορία της τέχνης, δεν άργησε να κατεβάσει την ιδέα της μίμησης διάσημων έργων τέχνης, τα οποία μελετούσε.

Η καλλιτεχνική αυτή αναζήτηση την οδήγησε στη δημιουργία του εικαστικού πρότζεκτ με τίτλο «Isolation Painting Recreations» μέσα στο οποίο έχει αναδημιουργήσει με την μορφή αυτοσχέδιων φωτογραφιών – τις οποίες όπως εξομολογήθηκε τράβηξε μόνη χωρίς την βοήθεια φωτογράφου, ρυθμίζοντας απλώς το κινητό της τηλέφωνο σε λειτουργία selfie για 30 δευτερόλεπτα – και τον Finn να ποζάρει όλο χάρη, πίνακες κλασσικούς και μοντέρνους. Όσο για το αποτέλεσμα, μπορείτε να κρίνετε και μόνοι σας αν πέτυχε. Εμείς απλώς δεν σταματούμε να τους χαζεύουμε.

Whistler’s Mother, 1871

The Child’s Bath, 1893

The False Mirror, 1929

Salome with the Head of Saint John the Baptist, 1507 – 1509

Der Kuss, 1907 – 1908

Putting Up Her Hair, 1891

Dalí and Babou, 1965

Φωτογραφία: @eliza_reinhardt

womantoc.gr