Κουζίνα: Όλα όσα πρέπει να βγάλετε από τα ντουλάπια της

Για να εξασφαλίσετε την τάξη στα ντουλάπια της κουζίνας σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει να φυλάσσονται σε αυτά. Εντοπίστε τα λάθη που κάνετε και ξεκινήστε σήμερα να αλλάζετε τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον εσωτερικό χώρο των ντουλαπιών σας.

5 πράγματα που πρέπει να αφαιρέσετε απ’ τα ντουλάπια της κουζίνας

Για μια κουζίνα τακτοποιημένη και καθαρή, απαλλαχθείτε από:

#1 «’Άπειρες» κούπες και ποτήρια..

Τα γυάλινα σκεύη είναι βεβαίως όμορφα και όλοι σχεδόν «συσσωρεύουμε» πολλά. Ωστόσο, δεν είναι καλό τα ντουλάπια της κουζίνας να «ασφυκτιούν» από αυτά.

Ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε τον αριθμό των ποτηριών ποτού, κρασιού, σαμπάνιας ή οποιουδήποτε άλλου ποτηριού έχετε στα ντουλάπια σας και που τελικά σπανίως χρησιμοποιείτε αφού το κρατάτε για μια «καλή» περίσταση..

Αφήστε μόνο τις απαραίτητες ποσότητες καθώς και τύπους ποτηριών που γνωρίζετε ότι χρειάζεστε σε καθημερινή βάση και τα υπόλοιπα αποθηκεύστε τα κάπου αλλού ή γιατί όχι; Χαρίστε τα σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

#2 Gadgets που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ!

Πόσα πολλά «χρήσιμα» gadgets που βλέπουμε σε μια διαφήμιση αγοράζουμε χωρίς ποτέ τελικά να χρησιμοποιούμε; Εάν τα ντουλάπια σας είναι γεμάτα από αυτά, διαχωρίστε ποια πραγματικά χρειάζεστε και ποια όχι και κρατήστε εκείνα που έχει νόημα να παραμείνουν στην κουζίνα σας.

Πάνω απ’ όλα όμως, πριν προβείτε στην επόμενη αγορά, σκεφτείτε: «Πόσο χρήσιμο πραγματικά θα είναι αυτό που αγοράζω»;

#3 Ένα «σωρό» σερβίτσια

Όπως και με τα κολωνάτα ποτήρια, έτσι και τα καλά σερβίτσια που κρατάμε για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα, καλό θα ήταν να μην αποτελούν «εμπόδιο» στην καθημερινότητα μας μέσα στην κουζίνα.

Αποθηκεύστε τα σε ένα συγκεκριμένο μέρος και όχι στα ντουλάπια της κουζίνας και.. προσοχή. Μην ξεχαστείτε και αγοράσετε καινούρια(!).

#4 Τάπερ

Τα πλαστικά δοχεία αποθήκευσης τροφίμων, γνωστά ως ταπεράκια, είναι φυσικά χρήσιμα και απαραίτητα. Δεν είναι ασυνήθιστο ωστόσο ο χώρος των ντουλαπιών σας να είναι ασφυκτικά γεμάτος από αυτά.

Καλό είναι να έχετε μόνο ένα ντουλάπι «αφιερωμένο» στην αποθήκευση των δοχείων αυτών, και να πετάξετε όσα δεν έχουν καπάκια ή είναι φθαρμένα.

#5 Ανοιγμένα ή ληγμένα τρόφιμα

Δεν είναι κακό να αποθηκεύετε τρόφιμα, δεν είναι όμως και καλό να κρατάτε στα ντουλάπια σας ανοιχτά ή ληγμένα προϊόντα διατροφής. Αποθηκεύστε σε κατάλληλα δοχεία τα τρόφιμα που είναι σε ανοιχτά πακέτα ώστε να «προστατευθούν» και πετάξτε όλα όσα έχουν λήξει.

Συνολικά, ο κύριος σκοπός είναι να κρατάτε μόνο τα καθημερινά πράγματα που χρειάζεστε στα ντουλάπια της κουζίνας σας και οτιδήποτε χρησιμοποιείτε μόνο περιστασιακά, να το αποθηκεύετε αλλού ή να το «αποχωρίζεστε».

Έτσι, σύντομα θα παρατηρήσετε πως η οργάνωση αρχίζει να κυριαρχεί και η κουζίνα σας γίνεται όλο και πιο «αρμονική».

Τι λέτε; Έτοιμοι να (ξε)καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας;