Concentrate: Είναι απαραίτητο ή το serum αρκεί;

Πιθανότατα έχεις δοκιμάσει τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης που προτείνουν οι facialists, που αγαπούν οι celebrities και έχουν αναδείξει οι Κορεάτισσες που δημιουργούν τάσεις τα τελευταία χρόνια, όσο αφορά το skincare. 

Το concentrate είναι ένα από τα προϊόντα που ακούς συχνά αλλά δεν μπορείς ακόμη να καταλάβεις τη διαφορά που έχει με το  serum και είναι απαραίτητο να πάρει θέση στην καθημερινή σου ρουτίνα. Η υφή και η όψη είναι ίδια με τον ορό. Τι γίνεται όμως με τη σύνθεση και τη δράση του;  Θα σου εξηγήσω ευθύς αμέσως όλες τις λεπτομέρειες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Concentrate

Πρόκειται για super συμπυκνωμένες συνθέσεις κατάλληλες για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ατελειών όπως είναι οι κηλίδες και πανάδες, η θαμπή επιδερμίδα και ατέλειες όπως είναι τα σημάδια ακμής. Είναι φόρμουλες πλούσιες σε δραστικά συστατικά ενώ υπάρχουν προϊόντα που περιέχουν μία μόνο βιταμίνη με την C να είναι στις πρώτες θέσεις αφού χαρίζει έξτρα λάμψη και την E να ακολουθεί. 

Χάρη στην συμπυκνωμένη του σύνθεση το concestrate είναι τέλειο για τα σημεία του προσώπου τα οποία παρουσιάζουν πρώτα και πιο έντονα λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Λαιμός, μάτια και χείλη ανήκουν σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι απλώνεις το συγκεκριμένο προϊόν στοχευμένα εκεί που χρειάζεται μόνο και όχι σε ολόκληρο το πρόσωπο όπως κάνεις με τον ορό σου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ADVERTISEMENT

Πώς το χρησιμοποιείς

Αμέσως μετά τον καθαρισμό απλώνεις το concentrate, πρωί και βράδυ στα σημεία που το έχουν ανάγκη. Συνεχίζεις με τον ορό, την ενυδατική και την αντηλιακή σου κρέμα. 

Προσοχή: Αν και η ρευστή υφή του θυμίζει το serum δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις με αυτόν που σημαίνει ότι συνεχίζεις να χρησιμοποιείς καθημερινά τον ορό σου και ενισχύεις τη ρουτίνα σου με το concentrate που παράλληλα προσφέρει έξτρα θρέψη ενισχύοντας τη δράση όλων των προϊόντων περιποίησης που απλώνεις στο δέρμα σου.  

Κι αν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις ένα concentrate δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου: 

La Roche Posay Effacar Serum Ultra Concentrated:  Ένα ορός με σύμπλοκο απολεπιστικών οξέων συνδυασμένο με καταπραϋντική Νιασιναμίδη, που στοχεύει τα μαύρα στίγματα, τις ατέλειες, τα σημάδια και τους ορατούς πόρους της επιδερμίδας με τάση ακμής. Με ιδανική ισορροπία μεταξύ απολεπιστικής και καταπραϋντικής δράσης εξυγιαίνει τους πόρους και μέρα με τη μέρα, διορθώνει τις επίμονες ατέλειες και σημάδια.

YSL Pure Shots Eye Rebbot Concentrate: Μια επαναστατική υφή με μικρο-πέρλες που διαχέουν το φως, εμπλουτισμένη με αναζωογονητικό Μαροκινό Κάκτο και 1% Καφεΐνη [HL]. Αυτή η κρέμα-σε-ορό λιώνει αμέσως στην επιδερμίδα για να την ενυδατώσει και να φωτίσει απαλά το περίγραμμα των ματιών. Μέρα με τη μέρα, τα σημάδια της κούρασης μειώνονται: μαύροι κύκλοι, σακούλες και γραμμές. 

Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate: Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο σύμπλεγμα θρεπτικών συστατικών όπως σκουαλάνιο, νυχτολούλουδο και αιθέρια έλαια, το οποίο λειτουργεί ενώ εσύ κοιμάσαι, ενισχύοντας τη διαδικασία επανόρθωσης της επιδερμίδας, χαρίζοντάς της μια πιο δροσερή, πιο τονωμένη και πιο λαμπερή όψη μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί. Δεν περιέχει paraben και είναι 99,8% φυσικό προϊόν.

Juvena Caviar & Silk Concentrate:  Με σωματίδια χρυσού και χαβιάρι που χαρίζουν σφριγηλότητα και λάμψη, πλούσια ενυδάτωση και νεανική όψη στην δέρμα.