Προσούτο με πεπόνι

Το προσούτο με τα μικρά μυρωδάτα πεπόνια του καλοκαιριού, αποτελούν ένα φίνο πιάτο, ιδανικό για ελαφρύ βραδινό συντροφιά με φίλους στην βεράντα και ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί. Τέλειο όμως και σαν πρωινό, δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1 πεπόνι
  • 160 γρ. προσούτο
  • 300 γρ. φέτα
  • Φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Ξύσμα λεμόνι
  • Φιστίκι Αίγινας σπασμένο σε γουδί
  • Πιπέρι μαύρο φρέσκο από μύλο


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το πεπονάκι, και το κόβουμε σε κύβους, το βάζουμε σε πιατέλα, το πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού.
Ταμπονάρουμε την φέτα, και από τις δυο πλευρές επάνω στον ψιλοκομμένο δυόσμο, έτσι ώστε να κολλήσει επάνω στο τυρί, μετά κόβουμε την φέτα σε κύβους, και τους σκορπάμε πάνω στο πεπόνι.
Ανοίγουμε το προ σιούτο, φτιάχνουμε «λουλούδια» και τα βάζουμε γύρο – γύρο στην πιατέλα μας.
Ραντίζουμε την σαλάτα μας, με την βινεγκρετ που έχουμε ετοιμάσει από πριν, και την έχουμε βάλει στο ψυγείο, πασπαλίζουμε με το φιστίκι Αίγινας, τρίβουμε πιπέρι, και σερβίρουμε.

Για την βινεγκρετ


Υλικά

  • 2 κουτ. σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κουτ.σ. ξύδι από φρούτα, η βαλσαμικο λευκό
  • 1 κουτ. σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γ. μέλι
  • 7 κουτ. σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση


Αναμειγνύουμε σε μπολ, όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
Μπορούμε και σε βάζο γυάλινο με καπάκι, δηλαδή, βάζουμε όλα τα υλικά, μέσα στο καπακωμένο βάζο, (Χτυπάμε σαν φραπέ), και έτοιμο!