Τα φρέσκα φασολάκια είναι υπέροχα αυτή την εποχή και ,ιδανικά, για γρήγορο μαγείρεμα! Εκτός από τα κλασικά λαδερά, ένας πραγματικά τέλειος τρόπος να τα απολαύσουμε είναι ως σαλάτα με σάλτσα σκόρδου!
Από τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο
ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φασολάκια φρέσκα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, χυμό
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με στέβια* Kalamata Papadimitriou
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε για 15 περίπου λεπτά.
Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ με καπάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, την κρέμα βαλσάμικου με στέβια*, αλάτι και πιπέρι.
Καπακώνουμε το μπολ και ανακινούμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα σκόρδου και σερβίρουμε.