Γιατί να εκπαιδεύσω τον σκύλο μου;;

Τέσσερις λόγοι για να εκπαιδεύσεις τον σκύλο σου:

1)Προλαμβάνεις προβλήματα πριν καν δημιουργηθούν.

2) Γλυτώνεις κόπο, χρόνο και χρήμα από λανθασμένες τακτικές που όχι μόνο δεν επιφέρουν αποτελέσματα αλλά σου δημιουργούν νέα προβλήματα στη σχέση σου με τον σκύλο.

3) Επιλύεις υπάρχοντα προβλήματα. 4)Δίνεις στον σκύλο σου και σε σένα τη ζωή που σας αξίζει!

Ο σκύλος, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, έχει εξημερωθεί χιλιάδες χρόνια τώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος δεν φοβάται τον άνθρωπο, μπορεί να τον πλησιάσει και να προσαρμοστεί εύκολα σε νέους ρυθμούς ζωής κοντά του. Η εξημέρωση, όμως, δεν σημαίνει ότι ο σκύλος σου ξέρει πώς να περπατήσει χαλαρός στο λουρί μαζί σου. Ούτε ότι ξέρει πώς να μείνει ήρεμος όταν χτυπά το κουδούνι.

Ο σκύλος σου εκπαιδεύεται καθημερινά, από το περιβάλλον, από σένα, από τους περαστικούς, από τους άλλους σκύλους. Πολύ συχνά μαθαίνει πράγματα που δεν επιθυμείς, όπως το να τραβάει το λουρί, να γαβγίζει στους άλλους σκύλους, να φοβάται τους ανθρώπους, να μασουλάει τα παπούτσια σου, να αντιδρά υπερβολικά στο κουδούνι του σπιτιού.

Συχνά καταλήγεις με έναν σκύλο: υπερβολικά φοβισμένο, ανήσυχο, ή παραιτημένο από τη ζωή, εντελώς κλειστό και αδιάφορο σε όλα τα ερεθίσματα. Όταν όμως μάθεις τον σκύλο σου, τι ανάγκες έχει, τι γλώσσα μιλάει, τι τον βοηθά και τι όχι, τότε δίνεις στον εαυτό σου μια μεγάλη δύναμη: να εκπαιδεύσεις εσύ τον σκύλο σου και να μεταμορφώσεις τη ζωή σας!

Πηγή :Knowyourdog. gr