Σύκα με ρικότα, καρύδια και μέλι από τον Άκη Πετρετζίκη

Σε ποιον δεν αρέσουν τα φρέσκα και γινομένα σύκα… Με ρικότα, καρύδια και μέλι τα έχετε δοκιμάσει; Eίναι συ-γκλο-νι-στι-κά!

Συστατικά :

  • 250 γρ. σύκα, φρέσκα
  • 100 γρ. ρικότα
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. καρυδόψιχα
  • 50 γρ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σύκα και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Πιέζουμε όσο χρειαστεί μέχρι να στέκονται τα σύκα.
  • Χαράσσουμε ένα σταυρό στα σύκα με ένα κοφτερό μαχαίρι και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να ανοίξει το σύκο.
  • Ανακατεύουμε τη ρικότα με τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Με το κουταλάκι γεμίζουμε το κάθε σύκο με το μείγμα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας την καρυδόψιχα από πάνω, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.

Πηγή :Άκης Πετρετζίκης