Σε ποιον δεν αρέσουν τα φρέσκα και γινομένα σύκα… Με ρικότα, καρύδια και μέλι τα έχετε δοκιμάσει; Eίναι συ-γκλο-νι-στι-κά!
Συστατικά :
- 250 γρ. σύκα, φρέσκα
- 100 γρ. ρικότα
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. καρυδόψιχα
- 50 γρ. μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σύκα και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να είναι η κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Πιέζουμε όσο χρειαστεί μέχρι να στέκονται τα σύκα.
- Χαράσσουμε ένα σταυρό στα σύκα με ένα κοφτερό μαχαίρι και πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να ανοίξει το σύκο.
- Ανακατεύουμε τη ρικότα με τον δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Με το κουταλάκι γεμίζουμε το κάθε σύκο με το μείγμα.
- Σπάμε με τα χέρια μας την καρυδόψιχα από πάνω, περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
Πηγή :Άκης Πετρετζίκης