Τα χέρια και τα πόδια σου αξίζουν τη σωστή καθημερινή ρουτίνα περιποίησης

Όταν αναφέρεσαι στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης εννοείς τις συνήθειες που έχεις όσο αφορά στο πρόσωπο σου πρωί και βράδυ. Είναι απόλυτα λογικό αλλά οι ειδικοί επιμένουν πως είναι σωστό να ανοίξεις τους ορίζοντες όσο αφορά στην καθημερινή φροντίδα την οποία έχουν ανάγκη επίσης τόσο τα χέρια όσο και τα πόδια. 

Στην εποχή του Covid19 η σωστή περιποίηση των χεριών ήταν απαραίτητη μιας και η συχνή χρήση αντισηπτικών, γαντιών αλλά και η επαφή με το νερό προκάλεσαν μεγάλη ξηρότητα και αφυδάτωση. Αυτός είναι ο λόγος που η ενυδατική κρέμα βρίσκεται πλέον μόνιμα στο νεσεσέρ σου. Με τα πόδια, από την άλλη, δεν ασχολήθηκες πολύ εκτός από το πεντικιούρ που αναγκάστηκες να περιποιηθείς μόνη στο σπίτι. 

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο οι ειδικοί έχουν μια σημαντική συμβουλή για σένα. Τόσο τα πόδια όσο και τα χέρια αξίζουν τη δική τους καθημερινή ρουτίνα. Τι ακριβώς περιλαμβάνει; Δες στη συνέχεια. 

Στα χέρια όπως ακριβώς και το πρόσωπο εμφανίζονται σημάδια γήρανσης όπως είναι οι λεπτές γραμμές, η ξηρότητα και η δισχρωμίες. Η ηλιακή ακτινοβολία, τα προϊόντα περιποίησης με αλκοόλ στη σύνθεση τους αλλά και το πολύ ζεστό νερό ευθύνονται για τα συγκεκριμένα σημάδια κι εσύ πρέπει να προστατεύεις τα χέρια σου καθημερινά. Αυτό σημαίνει πως επιβάλλεται να απλώνεις αντηλιακή κρέμα καθημερινά, πριν βγεις από το σπίτι όπως ακριβώς κάνει και στο πρόσωπο.

Παράλληλα επιλέγεις μια κρέμα ενυδάτωσης με λευκαντικούς παράγοντες αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με κηλίδες ενώ κάθε βράδυ, λίγο πριν πέσεις για ύπνος προσφέρεις την απαραίτητη υγρασία με μια πλούσια ενυδατική φόρμουλα. Εναλλακτικά, αφού εφαρμόσεις τον ορό και την κρέμα νύχτας στο πρόσωπο κάνεις απαλό μασάζ και στα χέρια σου. 

Μία με δύο φορές την εβδομάδα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα με ένα scrub χεριών. Απλώνεις μικρή ποσότητα και κάνεις απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το αφαιρείς με ένα χαρτομάντιλο και ολοκληρώνεις με την ενυδατική κρέμα. 

Σωστή περιποίηση ποδιών 

Το scrub σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το επαναλαμβάνεις όσο συχνά θέλεις. Είναι άλλωστε το σημείο του σώματος που δημιουργούνται αρκετές σκληρύνσεις που χρειάζονται εξαιρετική και συχνή περιποίηση. Ακόμη καλύτερες και πιο πρακτικές είναι οι ειδικές “κάλτσες” που περιέχουν το κατάλληλο προϊόν το οποίο φροντίζει το δέρμα ενώ εσύ χαλαρώνεις στον καναπέ σου. Αν επιμένεις στο κλασικό scrub, αφού κάνεις απαλό μασάζ και το απομακρύνεις με άφθονο νερό τύλιξε τα σε μια ζεστή πετσέτα για λίγα λεπτά.  

Ενυδάτωση

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου η πλούσια ενυδάτωση, καθημερινά, είναι απαραίτητη. Κάθε βράδυ απλώνεις μια γενναία δόση πολύ πλούσιας κρέμας και φόρεσε τις κάλτσες σου. Μετά από αυτό είσαι έτοιμη για ύπνο. Το επόμενο πρωί τα πόδια σου θα είναι πιο απαλά από ποτέ. 

Έλαια: Κάθε φορά που νοιώθεις τα πόδια σου βαριά και κουρασμένα, άπλωσε μικρή ποσότητα ελαίου και κάνε μασάζ αλλά και πίεσε απαλά με τα δάχτυλα, επιμένοντας στο μέσο του πέλματος, τις φτέρνες και το πάνω μέρος.

Photos: iStock

Πηγή:.tlife.gr