Πώς να ξεκαθαρίσετε και να οργανώσετε την ντουλάπα σε 3 απλά βήματα

Ώρα να ξεκαθαρίσετε τη ντουλάπα για το 2022

Nέα χρονιά και ίσως είναι στιγμή για ένα καλό ξεκαθάρισμα ντουλάπας. Δεν είναι απλά ένα ακόμη new year’s resolution, αλλά επιτακτική ανάγκη να απαλλαγούμε από κάθετι που μας βαραίνει. Ειδικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, αυτό είναι κάτι που αισθανόμαστε όλοι. Είτε πρόκειται για μια διαδικασία που απολαμβάνετε, είτε το αντιμετωπίζετε ως αναγκαίο κακό, μια αγγαρεία που δεν μπορείτε να αποφύγετε στοιχηματίζουμε ότι στο τέλος θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Εμείς είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε με μερικά χρήσιμα tips

Κάντε απογραφή των κομμματιών στην ντουλάπα σας

Το πρώτο βήμα για κάθε επιτυχημένο ξεκαθάρισμα της γκαρνταρόμπας είναι να κάνετε μια μικρή απογραφή. Βγάλτε όλα τα ρούχα από την ντουλάπα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε χαμένα κομμάτια που αγαπούσατε και ρούχα που δεν έχετε φορέσει και ούτε και θα φορέσετε.

Πρώτα, πρέπει να καταλάβετε τι έχετε αρκετά και τι όχι. Μπορεί για παράδειγμα να έχετε πολλά τέλεια πουκάμισα και μόνο μια φούστα που φοράτε συχνά. Πρέπει επίσης να καθορίσετε πόσα θέλετε να ξεκαθαρίσετε. Εάν ψωνίζετε πολύ, τότε θα χρειαστεί να καθαρίσετε τουλάχιστον το 25% των ρούχων σας, αλλά αν δεν ψωνίζετε πολύ συχνά, τότε θα πρέπει να βρείτε ένα νέο σπίτι για τα ρούχα που δεν φοράτε.

Τώρα, είστε έτοιμες να αρχίσετε να παίρνετε κάποιες αποφάσεις.

Ξεχωρίστε τα

Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι, ειδικά για όποιον δένεται συναισθηματικά με τα ρούχα του (πιστέψτε μας, καταλαβαίνουμε). Για να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα, έχουμε μερικές βασικές συμβουλές. Πρώτα, πρέπει να τηρήσετε το σχέδιό σας. Όπως αναφέραμε, ανεξάρτητα από το πόσα κομμάτια έχετε από κάθε είδος π.χ πουκάμισα, αν δεν τα φοράτε, δεν πρέπει να τα κρατάτε. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας και χωρίστε τα υπόλοιπα σε στίβες. Στην μία θα είναι ρούχα που μπορείτε να δωρίσετε σε κάποιον που έχει ανάγκη, στην άλλη αν υπάρχουν ρούχα για μεταποίηση και μία τρίτη με ρούχα που θα μεταπωλήσετε.

Είναι σημαντικό να βρείτε τη διαφορά μεταξύ του «μου αρέσει να φοράω αυτό» και του «μου αρέσει να το κοιτάζω». Το ίδιο ισχύει και για την τιμή. Ακριβώς επειδή πιστεύετε ότι είναι ένα καλό κομμάτι ή ξοδέψατε το ενοίκιο ενός μήνα σε αυτό, δεν σημαίνει ότι θα σας αρέσει απαραίτητα να το φοράτε. Τέλος, προσπαθήστε να θυμάστε να κοιτάτε μπροστά, όχι πίσω. Αναρώτηθείτε «θα το φορούσα αυτό στην επόμενη βραδινή μου έξοδο;» αντί να σκεφτείτε «Θυμάμαι όταν το φόρεσα στο πρώτο μας ραντεβού». Θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.

Ώρα για οργάνωση

Αφού έχετε ξεχωρίσει τα ρούχα που θα κρατήσετε είναι η στιγμή να τα βάλετε πίσω στην ντουλάπα. Αξιοποιήστε κάθε ράφι και κρεμάστρα ενώ τα ταξινομείτε με βάση την πιο συχνή χρήση, το χρώμα, το είδος, ό,τι σας βολεύει.

Όσο για τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πουλήσετεσε κάποια αξιόπιστη πλατφόρμα μεταπώλησης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξετε φωτογραφίες των κομματιών που επιθυμείτε να πουλήσετε.

jenny.gr