Πήλιο: Οι τρεις λόγοι που τινάζουν στον αέρα το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Με την πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα να φτάνει το 65% το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, οι επαγγελματίες του Τουρισμού στη Μαγνησία δεν αισιοδοξούν ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν άμεσα, ενώ προβλέπουν η σαιζόν που σε λίγες ημέρες ξεκινά, να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, χειρότερη μάλιστα και από εκείνες της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.

Τρία είναι τα προβλήματα που “τινάζουν στον αέρα” τουλάχιστον το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σε Βόλο και Πήλιο, αλλά και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο εσωτερικός τουρισμός έχει δεχθεί τρία μεγάλα πλήγματα. Πρώτο απ’ όλα η ακρίβεια. Οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεπεράσει σε όλη την επικράτεια τα 2 ευρώ το λίτρο, με αποτέλεσμα, το κόστος μετακίνησης να θεωρείται δυσβάσταχτο.

Δεύτερο πρόβλημα αποτελεί η κακή ψυχολογία, που προκύπτει από τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία. Οι πολίτες νιώθουν -σύμφωνα και με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας- ανασφάλεια με τον πόλεμο να βρίσκεται τόσο κοντά μας.

Τρίτος “πονοκέφαλος” για τους επιχειρηματίες του Τουρισμού και της Εστίασης είναι ο καιρός. Τα πρόσφατα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες δε βοηθούν, ώστε ο κόσμος να εκδράμει για να κινηθεί με άνεση στη φύση και να απολαύσει το τοπίο του Πηλίου. Η άνοιξη μοιάζει ακόμα να είναι μακριά.

Έτσι, οι κρατήσεις μπορεί να ξεκίνησαν δειλά δειλά, αλλά δε θυμίζουν σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, όπου οι αργίες δημιουργούσαν ευκαιρίες για τριήμερα.

Πηγή: thenewspaper.gr