5 tips για την ανοιξιάτικη περιποίηση της γάτας σου

Η άνοιξη μπορεί να δημιουργήσει μερικά σοβαρά προβλήματα στα αγαπημένα μας τετράποδα κατοικίδια. Αυτή την εποχή του χρόνου παρατηρείται αύξηση της γύρης και των παρασίτων, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη γάτα σου. Την ίδια ώρα πολλές από εμάς καθαρίζουμε το σπίτι ή βγαίνουμε στον κήπο, με αποτέλεσμα να αυξάνουμε τη χρήση διαφόρων χημικών ουσιών.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ακόμη και δηλητηρίαση στη γάτα σου γι’ αυτό οφείλεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική την ανοιξιάτικη σεζόν. Φρόντισε να παρέχεις ένα προστατευμένο μέρος για τη γάτα ώστε να κινείται με ασφάλεια στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Μια καλή ιδέα είναι να κατασκευάσεις ή να αγοράσεις μια περίφραξη που θα έχει ως αποτέλεσμα να κινείται στην αυλή χωρίς κινδύνους.

5 tips για την ανοιξιάτικη περιποίηση της γάτας σου

https://giphy.com/embed/xBAreNGk5DapO

via GIPHY

1) Να προσέχεις τα προϊόντα καθαρισμού που χρησιμοποιείς

Ο τακτικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για την αφαίρεση ανεπιθύμητων ψύλλων από τα χαλιά και το κρεβάτι της γάτας σου. Δυστυχώς όμως μερικά προϊόντα καθαρισμού μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα της γάτας ενώ η σκόνη μπορεί να της προκαλέσει φτέρνισμα. Κράτησε τη γάτα σου σε άλλο δωμάτιο όσο καθαρίζεις το σπίτι.

2) Περιποιήσου τη γάτα σου για ψύλλους και πρόσεξε τις μέλισσες

Η άνοιξη είναι ο καλύτερος καιρός αναπαραγωγής για τους ψύλλους και τις μέλισσες και ο αριθμός αυξάνεται δραματικά. Οι ψύλλοι μπορεί να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις και να κάνουν τη γάτα σου να ξύνεται. Βεβαιώσου ότι η γάτα σου υποβάλλεται σε τακτική θεραπεία ψύλλων. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά για τις μέλισσες, εκτός από το να κρατάς τα φυτά σου σε ύψωμα, μακριά από τη γάτα σου.

3) Μην έχεις δηλητηριώδη φυτά στον κήπο σου

Υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φυτά όπως τουλίπες, αζαλέες ή πικροδάφνες τα οποία καλό θα ήταν να μην έχεις στον κήπο σου. Ρίξε μια ματιά στην ολοκληρωμένη λίστα των δηλητηριωδών φυτών της Αμερικανικής Εταιρείας για να είσαι σίγουρη.

https://giphy.com/embed/YRtLgsajXrz1FNJ6oy

via GIPHY

4) Μην χρησιμοποιείς δόλωμα σαλιγκαριού και φυτοφάρμακα

Το δόλωμα των σαλιγκαριών είναι κακό για τις γάτες, γι’ αυτό βγες στον κήπο σου το βράδυ και αφαίρεσε τα σαλιγκάρια με το χέρι. Απόφυγε επίσης τη χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων.

5) Στείρωσε τη γάτα σου

Η άνοιξη είναι περίοδος αναπαραγωγής γι’ αυτό είναι προτιμότερο να στειρώσεις το κατοικίδιό σου.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

queen.gr