Έπεσε κερί στα ρούχα σου; Πώς θα το αφαιρέσεις εύκολα

Δεν είναι λίγες οι φορές που πηγαίνουμε στην εκκλησία και πέφτει κερί στα ρούχα και τα παπούτσια μας. Αποκορύφωμα το βράδυ της Ανάστασης όπου η λαμπάδα στάζει και λερώνει κυριολεκτικά τα πάντα. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αφαιρέσεις επιτυχώς και χωρίς κόπο το λεκέ κεριού από τα ρούχα σου.

Πώς θα αφαιρέσεις το κερί από τα ρούχα σου

-Άφησε τον λεκέ να κρυώσει

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσεις για να αφαιρέσεις το κερί θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα όταν έχει ξεραθεί. Αν δοκιμάσεις να τον τρίψεις όσο είναι ζεστός θα εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία με αποτέλεσμα να καταστρέψει το αγαπημένο σου ρούχο. Εναλλακτικά μπορείς να βάλεις παγάκια στο ρούχο για να στεγνώσει πιο γρήγορα ή να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη.

-Ξύσε το κερί

Όταν το κερί ξεραθεί πάρε ένα μαχαίρι ή έναν χάρακα και ξύσε προσεκτικά το ρούχο. Αν η ύφανση είναι πολύ λεπτή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα κουτάλι για να απομακρύνεις το κερί.

-Υγρό απορρυπαντικό

Μούλιασε τον λεκέ σε λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό ρούχων (ή υγρό πρόπλυσης ρούχων για αφαίρεση λεκέδων) ώστε να διαλυθεί κάθε ίχνος του κεριού. Πλύνε κανονικά το ρούχο σου στο πλυντήριο και θα δεις πως ο λεκές θα εξαφανιστεί.

-Το πιστολάκι θα δώσει τη λύση

Αν δεν έχεις ηλεκτρικό σίδερο στο σπίτι, το πιστολάκι μαλλιών σου αρκεί για να αφαιρεθεί ο λεκές από κερί. Βάλε χαρτί και από τις δύο πλευρές του ρούχου και τοποθέτησε το πιστολάκι πάνω από το σημείο για μισό λεπτό.

.queen.gr