Υποφέρεις από δυσκοιλιότητα; Οι 4 τροφές που θα σε βοηθήσουν

Ηδυσκοιλιότητα είναι κάτι που δυσκολεύει τη ζωή πολλών ανθρώπων και είναι μια κατάσταση από την οποία ίσως δυσκολεύεσαι να ξεφύγεις, παρόλο που έχεις κάνει… τα αδύνατα δυνατά.

Ανεξάρτητα από τον λόγο που σου συμβαίνει, η δυσκοιλιότητα μπορεί να ξεπεραστεί, αρκεί να εντάξεις τις κατάλληλες τροφές στη διατροφή σου. Εξάλλου, σου το έχουμε πει πολλές φορές ότι η διατροφή συνδέεται σχεδόν με τα πάντα στη ζωή μας!

Τι να κάνεις λοιπόν; Θα πρέπει να εστιάσεις σε ινώδεις τροφές, πολύ νερό και άσκηση, πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε άλλο (όπως προβιοτικά που υπόσχονται να σε καταπραΰνουν). Παρακάτω θα βρεις 4 τροφές που θα σε βοηθήσουν να… δεις φως στο τούνελ!

Δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα βοηθούν πολύ καθώς περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες και τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια του εντέρου.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο ηρεμεί το νευρικό μας σύστημα και βοηθά στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Λιναρόσπορος και σπόροι chia

Τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και βελτιώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Νερό

Το νερό δεν είναι τροφή, ωστόσο βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Ορισμένες φυτικές ίνες μένουν ανέπαφες καθ’ όλη τη διάρκεια της πεπτικής διαδικασίας και χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να κινηθούν μέσω του εντερικού σωλήνα, κάτι το οποίο δε συμβαίνει αν πίνεις πολύ νερό.

queen.gr