The Met Gala 2022: το μεγάλο ραντεβού της Μόδας επέστρεψε με συγκλονιστικές εμφανίσεις

Οι μεγάλοι σταρ του Χόλυγουντ, του πενταγράμμου, της ελίτ της Νέας Υόρκης και βέβαια της Μόδας έδωσαν χθες το βράδυ το παρών, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, ένα από τα βασικότερα events του Μεγάλου Μήλου, το Met Gala που διεξήχθη και πάλι στο ομώνυμο μουσείο της πόλης.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από την περσινή διοργάνωση που σήμανε τη μεγάλη επιστροφή στο κόκκινο χαλί μετά το lock-down της πανδημίας, το φετινό γκαλά αντλεί το θέμα του από την αμερικανική κουλτούρα και έχει ως τίτλο «In AmericaAn Anthology of Fashion»– με μια παράλληλη εξερεύνηση του αμερικανικού σινεμά. Συγκεκριμένα το dress code ήταν το «gilded glamour, white tie» και αναφερόταν στη χρυσή εποχή της Νέας Υόρκης, τον 19ο αιώνα.

Με παρουσιαστές τους Regina King, Blake Lively, Ryan Reynolds και Lin-Manuel Miranda. Επίτιμοι παρουσιαστές και συντελεστές της βραδιάς ήταν επίσης οι Tom Ford, η εκδότρια της Vogue, Anna Wintour στο τιμόνι και ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri. Παράλληλα ο  επικεφαλής επιμελητής του Costume Institute, Andrew Bolton, μαζί με την ομάδα του και με τη συνεργασία οκτώ σπουδαίων σκηνοθετών, των Sofia Coppola, Martin Scorsese, Regina King, Chloé Zhao, Janicza Bravo, Julie Dash, Autumn de Wilde και του Tom Ford δημιούργησαν από κοινού σκηνικά κινηματογραφικής αισθητικής που συνάδουν βέβαια με την έκθεση AmericaAn Anthology of Fashion που παρουσιάζει τώρα το Met Museum. Αυτό είναι άλλωστε και το έθιμο και η αφορμή: οι εμφανίσεις των καλεσμένων να απηχούν και να αποτελούν τη δική τους ερμηνεία στο βασικό θέμα της ετήσιας έκθεσης Μόδας που παρουσιάζει το Μουσείο.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι επικεφαλής σχεδιαστές των Οίκων Μόδας συνοδεύουν τον/την διάσημη που έχουν ντύσει με δική τους δημιουργία ως το date τους. Η λίστα προσκεκλημένων είναι το διαβατήριο της κοινωνικής ζωής της πόλης και το εισιτήριο κοστίζει 35.000 δολάρια, ενώ αν κανείς θέλει να καθίσει σε τραπέζι θα πρέπει να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη και να πληρώσει 275.000 δολάρια. Το γκαλά ξεκίνησε το 1948 για να συνοδεύσει τα εγκαίνια του Costume Institute και μάλιστα τότε γυρίστηκε και ένα ντοκιμαντέρ για το τι συνέβαινε στα παρασκήνια. Φέτος, μετράμε την 74η διοργάνωση του.

Ας δούμε μερικά από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις- κι ορισμένα γεγονότα- στο φετινό κόκκινο χαλί:

H Τessa Thomson με Carolina Herrera
H Βillie Eilish με Gucci τουαλέτα
H εκθαμβωτική Naomi Campbell φόρεσε… κοσμήματα. Και ένα διαμαντένιο κολιέ αξίας 6.6 εκ. δολαρίων.
Οι παρουσιαστές της βραδιάς, Blake Lively και Ryan Reynolds σε «βασιλική εμφάνιση». Η Lively φόρεσε Versace.
Το fashion icon Frederik Robertsson έκανε μία από τις εντυπωσιακότερες εμφανίσεις φορώντας Iris van Herpen
H Gigi Hadid με Verscace.
H Sarah Jessica Parker με Christopher John Rogers.
O Lennie Kravitz, ένας από τους λίγους άντρες που θα μπορούσε να φορέσει δαντελένιο κορσέ με τόση επιτυχία.
Το μοντέλο και παρουσιάστρια Kendall Jenner με Prada
Η Lizzo έκανε κορυφαία εμφάνιση με το… φλάουτό της!
Και το χάπενινγκ της βραδιάς: ο Βοbby Pigi έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Laurie Cumbo, υπεύθυνης Πολιτισμού του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Εικόνες: Reuters

.womantoc.gr