Αυτό το απλό κόλπο είναι το μυστικό για να διατηρήσεις τα λεμόνια φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα

Όταν η ζωή σού δίνει λεμόνια, είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος! Και μόνο το χρώμα αλλά και η μυρωδιά τους αρκούν για να σου φτιάξουν τη διάθεση. Πόσα πράγματα μπορείς να ετοιμάσεις με τον χυμό ή τη φλούδα τους! Από σπιτική λεμονάδα μέχρι γλυκά…

Η δροσιά του λεμονιού δεν έχει περιορισμούς! Κανείς δεν μπορεί ν’ αντισταθεί στη γεύση τους. Κάντο εικόνα: τι θα έλεγες για μια υπέροχη σπιτική λεμονάδα, με πολλά παγάκια έξω στη βεράντα; Αυτό είναι το ευχάριστο σενάριο, το δυσάρεστο όμως είναι όταν η λεμονιά σου σού δίνει καρπούς κι εσύ τους βλέπεις να χαλάνε άδικα.

Όπως λέει και η έκφραση «ένα κακό μήλο χαλάει το τσαμπί», πολλοί από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα σάπιο λεμόνι μπορεί γρήγορα να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα στο μπολ, αν δεν το αποθηκεύσουμε σωστά. Η διατήρηση των λεμονιών για όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό εξαρτάται από την κατανόηση μερικών βασικών στοιχείων της επιστήμης των τροφίμων, αλλά να είσαι βέβαιη ότι η μέθοδος είναι πολύ απλή.

Πριν βάλεις ένα λεμόνι στον κάδο απορριμμάτων ή στον κάδο κομποστοποίησης, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρήσεις τα λεμόνια σου φρέσκα για έναν ολόκληρο μήνα (ναι, πραγματικά). #savethelemons λοιπόν!

Η αποθήκευση εσπεριδοειδών μπορεί να φαίνεται σαν μια μεταγενέστερη σκέψη μόλις επιστρέψεις στο σπίτι από το supermarket. Έτσι η αναδιοργάνωση του ψυγείου για να χωρέσει όλα τα ψώνια σου, φέρνει σε δεύτερη μοίρα την αποθήκευση των εσπεριδοειδών σου. Συνεπώς το να τα αφήσεις έξω, στον πάγκο της κουζίνας φαντάζει η πιο εύκολη ιδέα. Ωστόσο, η Natalie Alibrandi, μια επιστήμονα τροφίμων με έδρα το Λονδίνο και διευθύνουσα σύμβουλο της Nali Consulting, λέει πως αυτή η απλή κίνηση στερεί από τα λεμόνια σου τη φρεσκάδα τους.

.queen.gr/