Γιούλικα Σκαφίδα: Η ηλικία, οι βραβεύσεις, και η σκλήρυνση κατά πλάκας

Γιούλικα Σκαφιδά είναι από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Με την ευγένεια, αλλά και το υποκριτικό της ταλέντο έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον καλλιτεχνικό χώρο να κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κόσμου.

Το 2010 έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά του Mega, Το Νησί. Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Victoria Hislop.

Είναι η συνέχεια της σειράς «Το νησί». «Έξι χρόνια μετά τον θάνατο της αδερφής της, η Μαρία Πετράκη έχει αφήσει πίσω της τα άσχημα παιδικά και νεανικά της χρόνια και ζει ευτυχισμένη, αλλά με μια μικρή θλίψη στο βλέμμα», σχολίασε για τον νέο της ρόλο.


Ας μάθουμε όμως κάποια πράγματα γι’ αυτή την ταλαντούχα ηθοποιό:


• Η Γιούλικα (Γεωργία) Σκαφιδά γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 3 Οκτωβρίου 1981.
• Είναι 41 ετών.
• Το 2004 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
• Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και τραγουδιού.
• Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε το 2002 στις Τρεις Χήρες σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη.

• Το 2006 πρωταγωνίστησε στην ηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 Ιωάννα της καρδιάς σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου.


• Ακολούθησαν τα Μαύρα Μεσάνυχτα σε σκηνοθεσία Πάνου Κοκκινόπουλου και Το Νησί στο Mega Channel. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου και είχε τεράστια ποσοστά τηλεθέασης, καθώς και θεωρήθηκε μια από τις πιο ακριβές ελληνικές παραγωγές.
• Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε στην “Κινέττα” σε σκηνοθεσία Γιώργου Λάνθιμου. Έκτοτε έχει παίξει σημαντικούς ρόλους σε πολλές ταινίες όπως Το γαμήλιο πάρτυ το 2008, η Άπνοια το 2010, Οι μαριονέτες το 2015,το Η Ρόζα της Σμύρνης το 2016 κ.ά.
• Το 2014 βραβεύτηκε με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στις παραστάσεις Ορφέας στον Άδη του Τένεσι Ουίλιαμς και Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα του Ευγένιου Ο”Νιλ.
• Το 2011 κέρδισε το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο London greek film festival για την ταινία Άπνοια.


Η αγάπη για τον αθλητισμό και η διάγνωση με δύο αυτοάνοσα νοσήματα

Η Γιούλικα Σκαφιδά εκτός από την υποκριτική λατρεύει και τον αθλητισμό. Είναι ερασιτέχνης δρομέας μεγάλων αποστάσεων και αρκετές φορές έχει πάρει μέρος στον Μαραθώνιο.

Η ίδια είχε αποκαλύψει πως πριν από λίγα χρόνια διαγνώστηκε με δύο αυτοάνοσα. «Όταν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχεις δύο επιλογές για να συνεχίσεις: ή θα κανείς πως δεν το άκουσες, πως δε συμβαίνει τίποτα ή θα προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Εγώ επέλεξα να προσαρμοστώ. Να αλλάξω δηλαδή την καθημερινότητά μου.Τα αυτοάνοσα ξέρετε λειτουργούν κάπως αυτόνομα. Τη μια μέρα σε κάνουν να τα ξεχνάς και την επόμενη μπορεί να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Κάτι σαν σκωτσέζικο ντους», είχε πει η ίδια.


Το spot για την σκλήρυνση κατά πλάκας

«Tο δικό μου δακτυλικό αποτύπωμα ονομάζεται και σκλήρυνση κατά πλάκας», λέει η Γιούλικα Σκαφιδά, η οποία πρωταγωνίστησε στο ντοκιμαντέρ για την αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετησε ο Χρήστος Μουστάκας, ενώ τη μουσική επένδυση είχε επιμεληθεί ο Σταμάτης Κραουνάκης.