6 συμβουλές για να κάνετε ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται υπέροχο

Τα τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν προχωρήσει πολύ. Σήμερα, ένα ποιοτικό τεχνητό δέντρο μπορεί να μοιάζει ακριβώς όπως ένα πραγματικό δέντρο. Κυκλοφορούν επίσης σε μια μεγάλη γκάμα φυσικών στυλ, από θαμνώδη πεύκα έως κλαδισμένα έλατα, από φυσικό πράσινο έως χειμωνιάτικα σμήνη. Θα βρείτε μεγαλύτερη ποικιλία ανάμεσα στα τεχνητά δέντρα από ό,τι θα βρείτε ανάμεσα στα φυσικά δέντρα στην τοπική αγορά σας. Ένα υπέροχο τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί επίσης να διαρκέσει για δεκαετίες. Αυτό το κάνει ακόμη καλύτερη επένδυση.

Με κάποια τεχνογνωσία, ακόμη και τα φθηνά τεχνητά δέντρα μπορούν να φαίνονται σας πραγματικά. Όταν αφρατεύετε τα άκρα, προσθέτετε φωτάκια και το στολίζετε με στολίδια. Το δέντρο σας μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό. Θα σας παρουσιάσω 6 συμβουλές για να κάνετε ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο να φαίνεται υπέροχο!

ανοίξτε τα κλαδιά με σωστό τρόπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξοδεύουν αρκετό χρόνο για να ανοίξουν τα κλαδιά από το τεχνητό δέντρο τους. Θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετή ώρα για να αφρατέψετε σωστά το δέντρο σας, απλώνοντας τα κλαδιά του για να φαίνεται πιο πραγματικό. Είναι καιρός να το κάνετε γιατί το δέντρο σας θα φαίνεται πολύ καλύτερο. Είναι σημαντικό να κρατάτε τα άκρα του δέντρου σε απόσταση, ώστε να απλώνονται και να καλύπτουν περισσότερη περιοχή. Μπορείτε να διαμορφώσετε ξεχωριστά κλαδιά για να γεμίσετε κενά στο δέντρο. Ένα όμορφα σχεδιασμένο δέντρο θα φαίνεται φανταστικό είτε το διακοσμείτε με βασικά είτε με περίτεχνα διακοσμητικά. Φοράτε γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας από γρατζουνιές.

αναδείξτε τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Ενώ μπορείτε να αγοράσετε ένα προφωτισμένο τεχνητό δέντρο, είναι πολύ πιο ακριβά από τα μη φωτισμένα δέντρα. Θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον τα διπλάσια για ένα προφωτισμένο δέντρο. Τούτου λεχθέντος, όταν συγκρίνετε το κόστος μεταξύ προφωτισμένου και μη φωτισμένου, λάβετε υπόψη τα φώτα που θα χρειαστεί να αγοράσετε για το μη φωτισμένο δέντρο. Κατά κανόνα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα σκέλος από 50-100 φώτα για κάθε 50 εκατοστά ύψους δέντρου. Έτσι, ένα δέντρο 2 μέτρων ποδιών θα χρειαζόταν περίπου 400-500 φωτάκια.

Επίσης, προσέξτε τη θερμοκρασία χρώματος των φώτων σας. Θέλετε ένα φωτεινό λευκό ή ένα ζεστό, χρυσό φως; Όποιο κι αν προτιμάτε, να γνωρίζετε ότι οι θερμοκρασίες χρώματος ποικίλλουν μεταξύ των κατασκευαστών. Το “ζεστό λευκό” μιας εταιρείας μπορεί να είναι διαφορετική απόχρωση από κάποια άλλη. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να αγοράσετε όλα τα φώτα που χρειάζεστε ταυτόχρονα από τον ίδιο κατασκευαστή.

Το να βάλετε φωτάκια μέσα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μπορεί να του δώσει μια πιο δυναμική εμφάνιση. Τυλίξτε πρώτα τα φώτα γύρω από τον κορμό του δέντρου και μετά συνεχίστε στα μεγαλύτερα κλαδιά. Ακολουθήστε τις οδηγίες μέχρι το τέλος και πίσω. Τα κλαδιά πρέπει να είναι χνουδωτά καθώς περπατάτε γύρω από το δέντρο. Τα λευκά ή διαφανή φώτα φαίνονται υπέροχα γύρω από την περίμετρο του δέντρου.

επιλέξτε το σωστό υλικό και χρώμα

Δημιουργήστε έναν συνδυασμό χρωμάτων που να συμπληρώνει το θέμα που έχετε επιλέξει. Για να αποκτήσετε ένα διαχρονικό και εκλεπτυσμένο σχέδιο, συνδυάστε το κόκκινο και το χρυσό ή μια πιο μοντέρνα και μίνιμαλ ατμόσφαιρα Scandi, τοποθετώντας λευκά και ουδέτερα χρώματα. Θα μπορούσατε επίσης να επιλέξετε μια πιο παγωμένη ατμόσφαιρα επιλέγοντας ένα μπλε και ασημί συνδυασμό χρωμάτων. Αποφύγετε την οπτική υπερφόρτωση χρησιμοποιώντας μόνο δύο χρώματα (και όχι περισσότερα από τρία). Εξετάστε τις διαφορετικές υφές και υλικά. Αν θέλετε το δέντρο σας να αποπνέει πολυτέλεια, τα βελούδινα στολίδια είναι απαραίτητα. Μινιμαλιστικά ή σκανδιναβικά χριστουγεννιάτικα δέντρα επωφελούνται από χαρτί και ξύλινα στολίδια.

κρεμάστε σωστά τα στολίδια σας

Το πώς κρεμάτε τα στολίδια σας είναι εξίσου σημαντικό με το τι στολίδια βάζετε στο δέντρο. Κρεμάστε στολίδια σε ομάδες των δύο ή τριών, γιατί τους δίνει περισσότερο οπτικό αντίκτυπο. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε στολίδια με κορδέλες, αντί για συρμάτινες κρεμάστρες, διότι δίνει στο δέντρο μια πιο γυαλισμένη εμφάνιση.

βάλτε την ιδανική κορυφή στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

Η κορυφή είναι πολύ σημαντική σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Βρείτε αυτό που ταιριάζει με το μέγεθος και το στυλ του δέντρου σας. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη και το ύψος της οροφής. Οι τυπικές κορυφές δέντρων είναι άγγελοι και αστέρια, αλλά μπορεί επίσης να είστε δημιουργικοί και να φτιάξετε το δικό σας.

περάστε τη φούστα δέντρο πάνω από τη βάση

Είναι εύκολο να αγνοήσετε τη σημασία μιας φούστας χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χρησιμοποιώντας μια φούστα δέντρου, μπορείτε να κρύψετε τα πόδια, τον κορμό ή τη βάση του δέντρου. Δίνει μια ενιαία εμφάνιση και συμβάλλει στην προσέλκυση της προσοχής στον κάτω κορμό του δέντρου. Ως μπόνους, είναι ένα εκπληκτικό υπόβαθρο για όλες τις ανάγκες σας σε συσκευασία χριστουγεννιάτικου δώρου. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα χαλάκι δέντρου κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, αν θέλετε.